agurkesouffle

  • 300 g. agurk
  • 2 spsk. salt
  • 1-2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt frisk chili
  • 1 spsk. smør
  • 1spsk. hvedemel
  • 1 dl. ymer, skyr eller andet surmælksprodukt
  • 40 g. peccorino eller parmesan revet.
  • 4-5 æg afhængigt af størrelsen

Riv agurkerne groft og tilsæt 2 spsk. salt for at trække væde ud af agurkerne. Efter ca. 1 time skyl agurkerne godt flere gange (smag på dem for at finde ud af om de er for salte) og læg dem til sidst i et dørslag for at dryppe af i en halv time.

Hak skalotteløg, hvidløg og chili fint.

Smelt smørret og tilsæt løg, hvidløg og chili. Det skal ikke brune, løget skal klares. Tilsæt mel og bland det godt i. Tilsæt derefter agurkerne – restvæden i agurkerne danner første del af opbagningen. Tilsæt derefter surmælken.

Tag gryden fra varmen og rør ¾ af osten i.

Æggene deles og blommerne røres i.

Hviderne piskes hårdt og blandes forsigtigt i.

Fyldes i en velsmurt skål med lodrette sider, så det højst fylder ¾ af skålen.

Bages på nederste eller næstnederste rille ovnrille ved 200 grader i ca. 40 minutter. Når der er 5 minutter tilbage af bagetiden, kan man forsigtigt åbne ovndøren og drysse det sidste af osten over.

Skal serveres straks. Ikke med agurkesalat, men gerne en tomatsalat eller hvad man nu har lyst til.

Må citeres med kildeangivelse.