Christmas Cake:

Opskriften foregiver ikke at være særlig original, men er blevet til ved at forsøge med forskellige opskrifter og efterhånden kombinere til noget vi synes om.

250 g. smør, blødt
250 g. mørk brun Muscovada sukker eller brun farin
4 æg
250 g mel
¼ tsk. salt
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. revet muskatnød
50 g. mandler
50 g. valnødder
50 g. røde cocktailbær
50 g. syltet appelsinskal - pommerans
100 g. rosiner
100 g. korender
100 g. abrikoser
100 g. figner
1 dl. halvtør sherry eller portvin
2 spsk. mørk sirup

Endvidere:
Smør og mel til formen
2 ½ - 4 dl. Whisky

1. Sæt ovnen på 175 grader.

2. Rør smør og sukker jævnt.

3. Rør æggene i et ad gangen. Rør godt.

4. Tag et par spiseskefulde af melet fra og rør resten af melet i dejen sammen med krydderierne.

5. Skold og smut mandlerne, hak dem groft. Hak også cocktailbærrene og den syltede appelsinskal.

6. Bland rosinerne, korender, mandler, cocktailbær og appelsinskal med det tiloversblevne mel, så synker de ikke så let til bunds.

7. Rør frugt/ mandelblandingen i dejen og tilsæt Sherryen. Rør godt og kom til sidst siruppen i.

8. Smør en 26 cm springform med smør og drys den med mel.

9. Fyld dejen i formen, kun 2/3 op. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader en time.

10. Dæmp varmen og bag færdig ved 150 grader i yderligere 2 timer og 45 minutter. Læg et stykke stanniol eller pergamentpapir over kagen hvis den bliver for mørk.

11. Tag kagen ud af ovnen og lad den svale let. Prik i den med en strikkepind eller lignede og dryp ½-1 dl whisky over den endnu varme kage.

12. Vend den ud på en rist og lad den blive kold.

13. Gem kagen i en dåse helst 1 måned og gerne mere dryp i den periode kagen med den resterende whisky. Den skal vædes mindst en gang om ugen.

14. Nogle dage før den skal bruges overtrækkes den med marcipan og icing (glasur af flormelis og æggehvider). Pyntes med cocktailbær og kristtjørnblade.