Fisketerrine

”Når man rejser af pladsen”

Til en form på 1 liter

  • 400 g hellefisk uden ben
  • 200 g laks – eller omvendt og i så fald behøver det ikke være hellefisk, men også gerne kuller, rødspætte el.l.
  • ¼ liter piskefløde
  • 3 æg
  • 1 økologisk citron
  • salt og peber
  • olivenolie – gerne citronolie

Laksekødet skæres i terninger på ca. 2 cm., blandes med den revne skal af citronen og sættes til side.

Hellefisken hakkes fint med en skarp kniv. Denne fars røres sej med salt og peber. Piskefløden røres i lidt efter lidt og når den er optaget røres æggene i enkeltvis.

Terrineformen beklædes med oliesmurt pergamentpapir, laksestykkerne blandes i farsen, som derefter hældes i formen. Citronen skæres ud i papirtynde skiver, der lægges oven på farsen.

Stilles i køleskab i mindst 3-4 timer gerne natten over.

Bages i vandbad i 1¼ time ved 175°.

Afkøles og stilles i køleskab til næste dag inden den vendes ud af formen og klædes af.