Fisketerrine
”Når man rejser af pladsen”
Til en form på 1 liter
- 400 g hellefisk uden ben
- 200 g laks – eller omvendt og i så fald behøver det ikke være hellefisk, men også gerne kuller, rødspætte el.l.
- ¼ liter piskefløde
- 3 æg
- 1 økologisk citron
- salt og peber
- olivenolie – gerne citronolie
Laksekødet skæres i terninger på ca. 2 cm., blandes med den revne skal af citronen og sættes til side.
Hellefisken hakkes fint med en skarp kniv. Denne fars røres sej med salt og peber. Piskefløden røres i lidt efter lidt og når den er optaget røres æggene i enkeltvis.
Terrineformen beklædes med oliesmurt pergamentpapir, laksestykkerne blandes i farsen, som derefter hældes i formen. Citronen skæres ud i papirtynde skiver, der lægges oven på farsen.
Stilles i køleskab i mindst 3-4 timer gerne natten over.
Bages i vandbad i 1¼ time ved 175°.
Afkøles og stilles i køleskab til næste dag inden den vendes ud af formen og klædes af.