Ca. 90 stykker.

  • 2½ dl. vand
  • 300 g. durummel
  • 1 tsk. oregano eller rosmarin
  • 5 g. gær
  • evt. 1 dl. hvidvin ellers 1 dl. vand
  • ½ dl. olivenolie
  • 1 spsk. salt
  • 300 g. italiensk hvedemel

Gæren udrøres i vandet og durummel og krydderi tilsættes - piskes og får lov til at stå ½ time. Derefter tilsættes olie, hvidvin og salt. Røres igennem og æltes grundigt med den italienske hvedemel. Dejen skal være af samme blødhed som til hvedebrød der kan bages uden form. Lægges tilbage i skålen og hæver ca. 3 timer. Når man kommer forbi æltes dejen et par omgange. Dejen rulles ud til pølser og skæres ud i stykker af størrelse som en lille valnød. Stykkerne rulles til små kugler og køres igennem pastamaskinen på trin 3 (ca. 1½ mm.). Efterhæver på et melet bord i 3 kvarter. Ovnen tændes med varmluft på ca 160 grader - pladerne skal være i således, at de bliver forvarmet. Knækbrødene køres atter igennem pastamaskinen, hvorved de bliver noget større. Lægges på bagepapirstykker af størrelse som bagepladen. Efter et kvarter prikkes de grundigt og trækkes over på en varm bageplade og sættes i ovnen. Kontroller efter et par minutter at de stadig er flade og ikke hverken krummer eller buler - prik med en gaffel og klem dem flade. Bager 12 - 15 minutter til de er gyldne. Smag dig frem til, hvornår de har fået nok. Når de er færdige skal de ud på en rist til afkøling og når de er kolde kan de lægges i en dåse, hvor låget holdes åbent de første par timer.