• ½ hvidkålshoved (ca ½ kg),
  • ca 3 ltr kogende vand,
  • ca 1 spsk groft salt.

Til marinade:

  • 1 dl olie,
  • 2 spsk eddike,
  • 1 lille løg,
  • salt og peber.

Befri kålen for de yderste grove blade, del den i kvarte, fjern stokken og snit kålen fint. Kom kålen i en stor skål og overhæld den med kogende vand, der netop dækker. Læg låg på og lad den stå 3-5 min, til den er blevet blød og klar. Tag den straks op, ellers bliver den for blød. Hæld kålen i en sigte og lad den dryppe godt af og blive kold, spul den evt med koldt vand. Tryk den helt fri for væde, en håndfuld ad gangen. Læg kålen lagvis med saltet i en skål, læg et let pres over og lad kålen trække med saltet i mindst 1 time. Tryk kålen fri for den væde saltet har dannet og kom kålen over i en serveringsskål. Er den meget salt, må den skylles i koldt vand først. Marinaden: Rør eller pisk olie, eddike, salt, peber og finthakket løg sammen. Hæld marinaden over salaten og lad den trække koldt en times tid. Vend et par gange.