Nu sidder vi i vores B&B i Glendelough – Doire Coille – efter en dag, der er gået nogenlunde efter forventning: Billund nåede vi uden stress, det eneste der kunne bemærkes var, at Jens blev meget våd ved at anbringe bilen på den fjerneste parkeringsplads under en vældig regnbyge. Der er ikke rart i en lufthavn, heller ikke i Billund, men det var dog overskueligt og personalerne flinke. Betjenten, der tjekkede pas, havde nærvær nok til at spørge til min fødselsdag! Vi havde fornøjelse af vores priority, især fordi vi sad og ventede et sted med god plads og ikke stod som sild i en tønde.

Vi satte os efter Jens’ ønske ved nødudgangen, der er mest benplads. Og Ryan fungerede såmænd udmærket. Flyrejsen var hurtigt overstået – og vi fik ved AVIS et udlejningskøretøj, en næsten ny en eller anden Nissan (Tiida).
Vi blev kastet ud i venstrekørslen, fulgte vores nyerhvervede GPS, der ledte os uden om Dublin via en omfartsvej, der bl.a. havde kilometervis af vejarbejde. Det var en betalingsvej, men prisen overkommelig.
Pludselig var vejen med flere spor overstået, og vi kørte ud ad 113 mod Glendalough. Ret hurtigt kom vi ud i et fantastisk flot område gennem Sally Gap ad ”The Military Road” med høje mountains, over 800 m, iført flotte sensommerfarver, hvoraf især lyngen og en lille busk med gule blomster gjorde sig bemærket. Vejret var diset, det tog noget af udsigten på de høje punkter, men kunne ikke skjule lyngens farve eller fårene, der var alle steder, også på vejene. Sidstnævnte var i meget dårlig forfatning: Den snoede bjergvej, der i forvejen havde styrtende mange sving og højdeforskelle, havde kæmperbuler og alvorligt store huller. Det varede ved mere end 30 km. Godt, det ikke var vores egen bil. Jens kunne ikke rigtig holde sin jyske kørestil og måtte sætte farten ned.
Og så kunne vi ikke finde vores B&B, ingen kendte tilsyneladende Doire Coille, men til sidst fik Jens dog en forklaring der gik på, at vi havde ledt i forkert retning. Vi havde ingen telefonnummer – og Google havde vist noget totally wrong. Vi syntes udefra det så lidt luvslidt ud – viste sig dog at være udmærket.

Doire Coille

Vi anbragte vores bagage, Jens forsøgte at knække det lokale netværk, som værtinden ikke vidste hun havde og vi gik på Wicklow Heather Restaurant, hvor vi fik udmærket mad, Jens andebryst og jeg en salat med varm, røget kylling og bacon. Et ret stort men hyggeligt sted.